Of er nu economische voorspoed of tegenslag is: er zijn altijd mensen op zoek naar (ander) werk. NUzakelijk biedt werkzoekenden een podium. Deze week solliciteert Susan Dalstra (21) naar een baan als journalist.

Waarom ben je op zoek naar werk?

"Ik ben afgelopen zomer afgestudeerd aan de opleiding journalistiek van Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ik wil graag in het wereldje blijven waar ik in zat toen ik stage liep en een tijdelijke baan had, dus nu zoek ik werk als journalist.

Het solliciteren gaat op zich wel goed. Ik probeer iedere dag een brief de deur uit te doen. Ik ben nog wel optimistisch. Ik ben nu twee maanden op zoek en dat is niet abnormaal volgens mij.”

Wat voor werk zoek je?

“Ik sta open voor alles, maar bij een krant werken is wel heel erg zakelijk. Volgens mij heb ik niet genoeg kennis van politiek of economie om daarover te schrijven. Ik wil ergens werken waar ik mijn creatieve en journalistieke kwaliteiten kwijt kan.

Het liefst zou ik voor internet of een magazine werken. Het dynamische van internet trekt me erg. Verder schrijf ik graag over lifestyle. Ook zit ik aan een commerciële baan te denken. Bijvoorbeeld als copywriter. Dit past goed bij een blok dat ik heb gevolgd op school en bij de stage die ik heb gedaan bij een reclamebureau.”

Wat heb jij je werkgever te bieden?

"Ik heb HBO journalistiek gedaan met stages bij lifestyle website Styletoday en bij reclamebureau Steil Ontwerp. Mijn kracht is dat ik goed kan schrijven en dat ik creatief en communicatief vaardig ben. Ook heb ik een honger naar nieuws, als ik een dag niet online kan zijn dan ben ik onrustig. Verder heeft het internet weinig geheimen voor me.

Bij Styletoday heb ik een aantal rubrieken doorgevoerd die nog steeds wekelijks online komen zoals de beautylook van de week. Hier komt elke week een foto van een model online met tips en trucs hoe je dat ook kan doen."

Wat vind je belangrijk in je werk?

"Mijn ideale baan is dat ik op zoek ga naar nieuws, maar ook met ideeën kom die lezers naar de site trekken. Verder zou ik een beetje vrijheid willen, maar ik heb ook behoefte aan terugkoppeling vanuit een redactie. Een combinatie van beiden is dus ideaal."

Wat voor uw eisen stel je aan je contract?

"Ik wil het liefst een fulltime baan. Vijf of minimaal vier dagen per week. Ik ben best wel flexibel qua werktijden. ’s Avonds werken is geen probleem. Over het contract ben ik niet heel kritisch. Zolang de baan me aanspreekt ben ik bereid overal over te praten.”

Susan Dalstra op LinkedIn

Ook in deze rubriek? Stuur een mailtje naar desollicitatie@nuzakelijk.nl en vermeld daarin je naam, leeftijd, telefoonnummer en wat voor werk je zoekt. Wie weet nemen wij dan contact met je op.