DEN HAAG - De in- en verkoop van participaties van het ASN Groenprojectenfonds, die op 1 oktober werd opgeschort bij de bekendmaking van het regeerakkoord, is hervat.

In het regeerakkoord staat dat het belastingvoordeel, een extra heffingskorting, voor groen, cultureel en sociaal-ethisch beleggen, kan vervallen.

Inmiddels heeft ASN Bank onderzocht wat dit voor gevolgen heeft voor de waarderingen in het fonds en dus op de koers van het ASN Groenprojectenfonds. De slotkoers van het fonds was op 1 oktober 26,50 en de koers is nu vastgesteld op 26,20.

Rentestand

Een woordvoerster van ASN Bank zegt dat de daling van ruim 1 procent niet alleen moet worden toegeschreven aan de maatregel in het regeerakkoord, maar ook aan de rentestand.

Als het kabinet zou besluiten de aangekondigde extra heffingskorting niet uit te voeren, kan dat opnieuw van invloed zijn op de koers van het ASN Groenprojectenfonds.

Triodos

Triodos Bank gaat de handel in duurzame fondsen nog niet hervatten. DIt bevestigt een woordvoerder tegenover NUzakelijk. "ASN heeft blijkbaar kunnen berekenen wat het effect van de heffingskorting is. Wij hebben dat nog niet kunnen doen." 

Triodos is actief met de fondsen Triodos Cultuurfonds, Triodos Fair Share Fund en Triodos Groenfonds.