AMSTERDAM -  Er komt geen parlementaire enquête naar de ondergang van DSB Bank. Een kamermeerderheid heeft dat besloten.

Dat meldt NOS. De DSB-kwestie zou ondergebracht kunnen worden bij de enquêtecommissie die onderzoek doet naar de crisismaatregelen van het kabinet.

Een Kamermeerderheid ziet dat niet zitten vanwege de overlap met de commissie- Scheltema, die de ondergang van DSB al grondig heeft onderzocht. Scheltema uitte onder andere flinke kritiek op de rol van De Nederlandsche Bank (DNB).

DNB had in 2005 geen bankvergunning mogen geven aan de bank uit Wognum. Ook in de jaren daarna had president Nout Wellink krachtdadiger moeten optreden bij het toezicht op DSB.

Scheringa

Alleen de fracties van D66 en Christenunie stemden voor een enquete naar DSB. Zij vinden dat het niet verlenen van staatssteun mede-oorzaak was van het faillissement.

Oud-DSB-topman Dirk Scheringa dringt al langere tijd aan op een enquête naar het faillissement van zijn bank vorig jaar oktober. ''De onderste steen moet boven komen, zodat alle gedupeerden en spaarders hun geld terugkrijgen'', zei hij begin september.