AMSTERDAM - De inboedel van het Scheringa Museum voor Realisme in Spanbroek wordt geveild. Wie een schilderij van Salvador Dali of Giorgio de Chirico op de kop denkt te kunnen tikken, komt echter bedrogen uit.

De partij die onder de hamer gaat bestaat grotendeels uit kantinemeubilair, kledingkluisjes en het kassasysteem van de museumwinkel.

Kort na het faillissement van DBS Bank werd ook DS Art, waarin de kunstcollectie van Dirk Scheringa was ondergebracht, failliet verklaard. ABN Amro legde beslag op de kunstwerken als onderpand voor de miljoenenschuld van DSB aan de bank.

Op locatie

Op de website van Troostwijk Veilingen kunnen geïnteresseerden de spullen bekijken. Vrijdag is de inboedel op locatie, dus in het museum in Spanbroek, te zien. Tot en met maandag kunnen mensen via internet proberen een stuk uit het museum te bemachtigen.

Naast de kantinestoelen, salontafels, de papiervernietiger en gebaksvitrine, zitten er voor fans van voetbalclub AZ misschien toch een paar interessante parafernalia in de inboedel.

Een handjevol grijsgelakte bankjes uit het oude AZ-stadion De Hout vormen de topstukken uit de inventaris, lichtte een woordvoerder van Troostwijk toe.