Tycoon verhuist naar duurste optrekje ter wereld

AMSTERDAM – Mukesh Ambani, eigenaar van industrieel conglomeraat Reliance, heeft een geschikt optrekje gevonden naar zijn levensstandaard. Het nieuwe huis van de Indiase tycoon is met een waarde van 700 miljoen euro waarschijnlijk het duurste ter wereld.

Het pand is 27 verdiepingen hoog (173 meter) en heeft alles wat een multimiljardair nodig heeft: een sportschool, studio, danszaal, een reeks salons, bioscoop met plaats voor vijftig personen en een tuin met verhoogd plafond om kleine bomen te accommoderen.

Naar verluidt heeft het gebouw 50 miljoen euro gekost. Door onder andere de waarde van de grond is het huis in waarde gestegen naar ruim 700 miljoen euro.

Spectaculair

Het gebouw, genaamd Antilia, staat in Mumbai en zou een spectaculair uitzicht hebben op de stad en de Arabische zee. In totaal omvat het optrekje 37.000 vierkante meter. Meer dan het paleis van Versailles.

De familie Ambani zal op de bovenste vier verdiepingen gaan wonen. De eerste zes verdiepingen zijn gereserveerd als garage met ruimte voor 160 auto’s.

Mevrouw Ambina hoeft zich gelukkig niet druk te maken met het huishouden. De familie heeft 600 personeelsleden in dienst om het huis draaiende te houden.

Waarde

De 53-jarige tycoon Ambani wordt geschat op een waarde van 18 miljard pond en is de rijkste man van India. Zijn jongste broer Anil is de op vijf na rijkste persoon in India.

De bouw van het nieuwe huis is opvallend. De Indiase president riep zakenlui op om een ‘model van bescheidenheid’ te zijn.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie