Robeco doet aandelen Crucell van de hand

ROTTERDAM - Vermogensbeheerder Robeco heeft al zijn aandelen Crucell van de hand gedaan. Dit zei een woordvoerder van Robeco vrijdag tegen persbureau Reuters.

Robeco had een belang van 1,5 procent in het biotechnologiebedrijf. De woordvoerder zei dat Robeco verwacht met andere beleggingen een hoger rendement te kunnen halen dan als de investeerder blijft zitten in Crucell in afwachting van een hoger bod dan het huidige overnamebod van Johnson & Johnson (J&J).

Vorige maand werd bekend dat deze Amerikaanse farmaceut van plan is een bod te doen van 24,75 euro op elk aandeel Crucell dat J&J nog niet in handen heeft. Enkele grootaandeelhouders hebben aangegeven het bod te laag te vinden. Robeco had eerder gezegd nog geen beslissing te hebben genomen over zijn belang.

VEB

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) liet weten verbaasd te zijn over de stap van Robeco. ''In dit stadium is dat een merkwaardige zet. 24,75 is een minimum, je moet niet uitsluiten dat Johnson & Johnson er nog een schepje bovenop gaat doen'', zei VEB-econoom David Tomic.

Tomic toonde zich tevreden dat Crucell in december een buitengewone aandeelhoudersvergadering organiseert over het bod. De VEB had vorige week in een brief om de vergadering gevraagd.

''Wij verwachten wel antwoorden op vragen die wij in de brief gesteld hebben. We gaan ervan uit dat er openheid komt.'' De VEB wil onder meer duidelijkheid waarom het bestuur en de commissarissen van Crucell het bod steunen.

Lees meer over:
Tip de redactie