NL Energie sluit belangrijk contract

AMSTERDAM – De Nederlandse Energie Maatschappij heeft een belangrijk contract gesloten voor gasleveranties met het Deense Dong. Dit meldt Het Financieele Dagblad vrijdag.

De Nederlandse Energie Maatschappij, ook wel NL Energie genoemd, zat om een nieuw contract verlegen. De overeenkomst met RWE loopt eind 2011 af en het Duitse energieconcern wilde niet verlengen. NL Energie, 570.000 gas- en stroomaansluitingen, is een concurrent aan het worden van Essent, een dochterbedrijf van RWE.

Het contract geldt voor zes jaar en omvat de levering van gas en stroom. Ook gaat Dong de klantenadministratie en facturering doen voor NL Energie.

Speurtocht

In de lange speurtocht naar een nieuwe leverancier werd het Rotterdamse bedrijf onder meer benaderd door Electrabel en het Russische Gazprom.

“Die benaderden ons vanuit hun saleskantoor in Londen, maar we zaten al een eind in het proces”, zegt Harald Swinkels, medeoprichter van het bedrijf. “Ook betwijfelden we of het wel goed zou vallen als bekend zou worden dat Gazprom onze leverancier is.”

Oxxio

Door het nieuwe contract kan NL Energie zich gaan concentreren op uitbreiding. Het bedrijf zegt te willen groeien naar de mkb-markt en België.

Ook staat de overname van Oxxio op het verlanglijstje. “Onze mogelijkheden voor een overname zijn door het contract met Dong alleen maar groter geworden”, zegt Pieter Schoen, ook medeoprichter van NL Energie.
 

NUwerk

Tip de redactie