ROSMALEN – Exploitant Libéma van onder meer Safaripark Beekse Bergen heeft interesse getoond in de activiteiten van het Dierenpark Emme

De directie van Libéma heeft daarover woensdag kort contact gehad met de verlieslijdende Drentse dierentuin, zo meldde een woordvoerder van het Brabantse bedrijf donderdag.

Deze week werd bekend dat Dierenpark Emmen op een faillissement afstevent. Het park moet fors reorganiseren. De beroemde dierentuin is volgens een onderzoek niet met zijn tijd meegegaan.

Toekomst

Libéma heeft volgens de woordvoerder belangstelling voor de exploitatie in zowel de huidige als de toekomstige vorm. Begin volgend jaar start de bouw van een nieuwe dierentuin op de Emmer Es, aan de rand van de stad.

Om het eerste gedeelte van dit nieuwe park te realiseren, moet nog 120 miljoen euro op tafel worden gelegd. Voor dit bedrag is het park op zoek naar investeerders. De nieuwe dierentuin moet in 2015 klaar zijn. Het hele project kost ongeveer 190 miljoen euro.

Libéma noemt Dierenpark Emmen een prachtige dierentuin en is ‘bijzonder enthousiast’. Het bedrijf hoopt dat beide partijen in overleg komen.

Blij verrast

Directeur Frankwin van Beers van Dierenpark Emmen is blij verrast. Hij zegt geen contact te hebben gehad met Libéma.

''In juli hebben we gesproken over het nieuw te bouwen park in Emmen. Maar dit was geen onderhandelingsgesprek", meent Van Beers. Hij noemt de interesse van de exploitant interessant. ''Ik ga ze morgen zeker bellen."