Financiële sector geeft meer uit aan risicobeheer

AMSTERDAM – Financiële instellingen geven wereldwijd steeds meer uit aan risicobeheer. Samen verwachten ze in 2010 ruim 100 miljard dollar (72 miljard euro) uit te geven. Dat meldt Ernst & Young donderdag op basis van onderzoek.

Over de hele wereld is ruim veertig procent van alle bedrijven van plan het komende jaar meer uit te geven aan risicomanagement- en beheer. Tegelijkertijd geven bijna evenveel bedrijven toe moeite te hebben met het effectief invoeren van deze maatregelen.

Uit het onderzoek blijkt ‘een aanhoudende tendens om massaal te investeren in governance, risk en compliance’. “Zonder de effectiviteit van de maatregelen zou deze investering wel eens weggegooid geld kunnen zijn en kan er een miljardenverslindend zwart gat ontstaan”, aldus de onderzoekers.

Grondig

"Bedrijven kunnen dit voorkomen door hun uitgaven aan een grondige analyse te onderwerpen voordat ze dergelijke strategische programma’s implementeren”, zegt Ernst & Young.

De bevindingen zijn afkomstig uit 567 telefonische gesprekken met directieleden van grote bedrijven uit 13 landen, waaronder Nederland, Duitsland, Frankrijk, India, Zuid-Afrika en de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie