Werkloosheid Griekenland naar 12 procent

ATHENE - Het Griekse werkloosheidscijfer is in juli weer gestegen naar 12 procent. Dit blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Griekse bureau voor de statistiek.

Na een kleine daling in juni tot 11,6 procent was het Griekse werkloosheidscijfer een maand later weer terug op het niveau van mei. De werkloosheid van Griekenland ligt nu 2 procentpunten hoger dan het gemiddelde van de eurozone, dat in juli naar boven is bijgesteld tot 10,1 procent.

De Griekse overheid verwacht dat het werkloosheidspercentage volgend jaar verder zal stijgen naar 14,5 procent, nu de economie van het land voor het derde achtereenvolgende jaar krimpt. In juli 2009 was het werkloosheidscijfer nog 9,6 procent.

Jongeren

De werkloosheid treft jongeren het hardst. Van de groep 15 tot 24-jarigen was in juli 32,6 procent zonder werk. In de categorie 25 tot 34 jaar zat 23,9 procent zonder baan.

Griekenland moest de afgelopen tijd flink snijden in de ambtenarensalarissen en pensioenen. Op die voorwaarde kreeg het land 110 miljard euro aan financiële steun van de Europese Unie en het IMF om de schuldenlast te kunnen terugbrengen.

Lees meer over:
Tip de redactie