‘Tekorten op arbeidsmarkt Midden-Nederland’

AMSTERDAM - De regio Midden-Nederland krijgt op de langere termijn te maken met tekorten op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van EIM in samenwerking met de Kamer van Koophandel Midden-Nederland.

Terwijl de nationale en regionale arbeidsmarkt de komende jaren in het teken zal staan van herstel en het terugdringen van de werkloosheid, krijgt Midden-Nederland tussen nu en 2020 te maken met tekorten op hoger en wetenschappelijk niveau.

Clusters waarbinnen de vraag in de toekomst groter is dan het aanbod, zijn gezondheid & technologie, bouwen & ontwerpen en metaal- & maakindustrie. Het gaat bijvoorbeeld om therapeuten, verpleegkundigen en leraren basisonderwijs en natuur en techniek.

Lager

In de lagere en middelbare beroepsgroepen neemt de werkloosheid over het algemeen juist toe. Er komt vooral een overschot aan economische en administratieve krachten.

In de lijst met beroepen waarvoor de onderzoekers juist een tekort aan personeel verwachten, worden chauffeurs, bouwvakkers, lassers, aannemers en doktersassistenten genoemd.

Lees meer over:
Tip de redactie