Huurwoningen opnieuw duurder

AMSTERDAM – De prijs van een huurwoning is in september opnieuw gestegen vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van de particuliere verhuurder Direct Wonen.

De stijging is vanaf het begin van het derde kwartaal zichtbaar. Volgens Direct Wonen, dat een marktaandeel van ruim 21 procent heeft op de markt van de particuliere woningverhuur, komt dat onder andere door de groeiende vraag naar huurwoningen.

De toename van de huurprijs bedraagt 1,6 procent. De gemiddelde particuliere huurwoning kostte in september 750 euro, terwijl dat vorig jaar 739 euro was.

Rotterdam

In Rotterdam steeg de gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden woningen in september met 26,2 procent het sterkst vergeleken met september 2009.

Amsterdam blijft de duurste stad om een woning te huren. De gemiddelde huurprijs bedraagt daar 1132 euro. Dat is wel een daling van 13,1 procent vergeleken met 1302 euro vorig jaar.

Goedkoopst

De goedkoopste huurwoningen zijn te vinden in Tilburg. Daar ligt de gemiddelde huurprijs op 502 euro, een stijging van 8,4 procent vergeleken met vorig jaar.

Vorige week meldde Pararius.nl, de grootste website voor huurwoningen in de vrije sector, op basis van kwartaalcijfers ook al dat de prijzen van huurwoningen weer de stijgende lijn hadden ingezet. Wel liggen de prijzen volgens Pararius nog onder het niveau van een jaar terug.

Tip de redactie