Of er nu economische voorspoed of tegenslag is: er zijn altijd mensen op zoek naar (ander) werk. NUzakelijk biedt werkzoekenden een podium. Deze week solliciteert Christian Heukels (31) naar een baan als projectleider.

Waarom ben je op zoek naar werk?
“Ik werk sinds twee jaar als verkoopadviseur en marketingmanager bij Eneco Ecostream. Omdat Eneco haar afdeling Duurzame Energie reorganiseert, ben ik per 1 november boventallig verklaard. Vanaf 1 december wil ik graag met een nieuwe uitdaging aan de slag.”

Wat voor werk zoek je?
“Ik zoek een baan als projectleider, of als projectmedewerker bij een groter project. Steeds met iets nieuws beginnen, vind ik een mooie uitdaging. Het liefst wil ik verder in de duurzame energie, omdat ik het een goed product vind dat belangrijk is voor de maatschappij. Daarnaast denk ik dat er in de toekomst nog veel gaat gebeuren in de markt en dat er dus veel mogelijkheden komen om me verder te ontwikkelen."

Wat heb jij je werkgever te bieden?
“Mijn opleiding aan de Utrecht School of Economics (Universiteit Utrecht) heb ik afgerond met de Publieke Sector als afstudeerrichting. Daarna heb ik als accountmanager gewerkt bij Vanderlande Industries, een erg mooi bedrijf om te beginnen. Vervolgens heb ik de stap gemaakt naar duurzame energie bij Ecostream, onderdeel van Econcern. Later heeft Eneco Ecostream overgenomen en werd het Eneco Ecostream solar.

Ik heb daar diverse interessante projecten gedaan, zoals het bouwen van een nieuwe website en het coördineren van een project om zonnepanelen op schuren van boeren te krijgen. Bij dit project investeerden particulieren uit de omgeving in de zonnepanelen en als vergoeding konden ze de investering te gelde maken in een van de biologische winkels van de boeren.

Het is een cliché, maar ik heb een echte hands-on mentaliteit. Ik ben slim, leergierig en grondig. Ik kan de inhoud goed combineren met management. Daarnaast beschik ik over goede commerciële vaardigheden en heb ik altijd een goede relatie met mijn collega's."

Wat vind je belangrijk in een baan?
“Het werk is het allerbelangrijkst, het moet me aanspreken en uitdagend zijn. Daarbinnen vind ik het belangrijk dat ik me kan blijven ontwikkelen. Mijn collega's moeten me stimuleren, er mag best wat gezonde competitie zijn. Het liefst werk ik bij een middelgroot of groot bedrijf. Ik vind het belangrijk dat de organisatie goed is opgezet en dat er een duidelijke visie is."

Wat voor uw eisen stel je aan je contract?
“Een fulltime functie en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Werktijden maken me niet zo veel uit, als er maar wel een goede balans is tussen werk en privé."

Christian Heukels op LinkedIn

Ook in deze rubriek? Stuur een mailtje naar desollicitatie@nuzakelijk.nl en vermeld daarin je naam, leeftijd, telefoonnummer en wat voor werk je zoekt. Wie weet nemen wij dan contact met je op.