‘Beursgang Facebook laat nog op zich wachten’

AMSTERDAM – Facebook gaat waarschijnlijk pas op zijn vroegst aan het eind van 2012 naar de beurs. Dat zegt bestuurslid Peter Thiel van ’s werelds grootste sociale netwerksite tegenover Reuters.

Investeerders zijn al een tijd in afwachting van de beursgang van het bedrijf, dat een marktwaarde van tientallen miljarden dollars vertegenwoordigt. Thiel ontkracht met zijn uitspraak echter geruchten dat de sprong naar de beurs al in 2011 zal plaatsvinden.

“Het bedrijf gaat waarschijnlijk op een gegeven moment wel naar de beurs. De les die we van Google hebben geleerd, is om pas erg laat voor een beursnotering te gaan”, vertelt Thiel aan het persbureau.

Omzet

Volgens het bestuurslid hangt de beursgang af van het bereiken van bepaalde omzetdoelstellingen en de verdere ontwikkeling van het bedrijfsmodel.

Facebook groeit snel. De site telt inmiddels een half miljard gebruikers en het bedrijf zou in 2009 een omzet van om en nabij de 800 miljoen dollar hebben gerealiseerd. Bovendien heeft Facebook naar verluidt winst gemaakt.

Lees meer over:
Tip de redactie