ING-steun levert overheid 461 miljoen euro op

AMSTERDAM - De steun die de Nederlandse overheid tijdens de economische crisis aan ING verleende, heeft in het eerste halfjaar van 2010 461 miljoen euro aan premie opgeleverd. Dat blijkt maandag uit kamerstukken van het ministerie van Financiën.

Dat betekent niet dat de inkomsten ook voor de tweede helft van het jaar positief zullen zijn. Het positieve resultaat in de eerste helft van 2010 wordt voor een deel bepaald door de additionele betalingen die ING en de overheid in november 2009 afspraken, namelijk 194 miljoen euro.

De hoofdsomverliezen op de portefeuille zijn in de eerste helft van 2010 toegenomen met 21 miljoen euro tot 33 miljoen euro. “De verliezen nemen iets sneller toe, maar blijven ook in 2010 achter bij in januari 2009 veronderstelde verliezen.”

Oplopen

Onder andere de effecten van de programma's van de Amerikaanse overheid werken door in de hypothekenportefeuille en leiden tot kleinere verliezen. “Het beperkte gerealiseerde verlies op de portefeuille betekent nog niet dat de verliezen niet zullen oplopen.”

De buffer die Wouter Bos inbouwde, is wel kleiner geworden, zo blijkt uit de kamerstukken.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie