LUXEMBURG - De industriële sector in de eurozone heeft in juli evenveel geproduceerd als in juni, terwijl er in vergelijking met juli vorig jaar 7,1 procent meer werd gemaakt.

Ook in de gehele Europese Unie van 27 landen was de productie in juli op maandbasis stabiel. Dat heeft het Europees bureau voor de statistiek Eurostat dinsdag bekendgemaakt.

Bescheiden stijgingen in de productie van niet-duurzame goederen en kapitaalgoederen, beide 0,1 procent, werden tenietgedaan door de lagere productie van energie (min 0,1 procent), halffabrikaten (min 0,3 procent) en duurzame goederen als wasmachines en auto's (min 0,6 procent).

Nederland

In Nederland was de productie op maandbasis onveranderd. Estland kende de grootste stijging (plus 5,2 procent), terwijl de Finse industrie (min 3,6 procent) de grootste daling liet zien.

De productiecijfers over de eurozone in juli vielen tegen. Door persbureau Reuters geraadpleegde analisten rekenden op een productiestijging van 0,2 procent op maandbasis en 8 procent op jaarbasis.