Het woordenboek zegt er het volgende over: “De eigenschap anderen je wil te kunnen opleggen. Het vermogen om iets te doen, heerschappij over personen en zaken. Onpersoonlijke kracht die in personen of voorwerpen aanwezig wordt geacht.”

Als je dit zo leest klinkt het weinig positief en zo wordt het ook vaak uitgelegd. Alleen al het woord krachtig uitspreken, heeft een negatieve lading.

Wat verklaarbaar is, omdat veel mensen – om allerlei verschillende redenen – macht willen hebben. De baas zijn is een statuskwestie geworden. Macht willen hebben om status te verwerven zegt wat over de zelfkennis van dit type mens.

Leiderschap

Natuurlijke macht is niet voor velen weggelegd en echt leiderschap zit dan ook niet in veel mensen. Dit is het spel mensen iets te laten doen door het ze zelf te laten bedenken, het ego voorbij, boven de materie staan (om de juiste beslissingen te kunnen nemen) en henzelf in te laten zien dat dit is wat er moet gebeuren.

De juiste weg, het juiste materiaal of de juiste methode en alles bij elkaar dé manier om ook mensen persoonlijk te laten groeien.

We spreken dan over mensen met natuurlijke leiderschapskwaliteiten en die wellicht door scholing wat handvatten gekregen hebben, maar de leider zit al in de man of vrouw. Dit type mens is in staat om vanuit natuurlijk gedrag en de passie die zij ergens voor hebben, datgene voor elkaar te krijgen wat ze oorspronkelijk voor ogen hadden.

Het kan hierbij gaan om een onderneming, een individueel doel of een politieke missie. Bij dit type mens spreken we over de echte macht, geen communistisch bolwerk waar we “moeten”, een topambtenaar in Den Haag die zijn/haar macht via de ambtelijke kanalen laat vloeien of een directeur die zijn eigen kleine koninkrijkje gebouwd heeft en vanuit zijn mooie kantoor de “troepen” dirigeert.

Te weinig

Natuurlijk leiderschap is een groot goed en helaas – zo wijst de huidige politieke toestand maar weer eens uit – hebben we die mensen te weinig. Zo nu en dan kom ik ze tegen en dan is sparren met zo’n man of vrouw een verademing.

Ik gebruik bij mijn persoonlijke begeleiding ook altijd DNA Behavior, omdat dit een methode is die op het natuurlijke gedrag gestoeld is en welke op ieder niveau in een organisatie toegepast kan worden, inclusief het bekijken van een heel team (bijvoorbeeld een directieteam of managementteam).

Want ook een natuurlijk leider kan het niet alleen. Het team wat hij of zij om zich heen heeft gecreëerd, moet de leider en elkaar aanvullen. Ik word er blij van als ik zie dat een DT of MT die spelers in zich heeft die een organisatie verder kunnen brengen.

Persoonlijk

Mensen die persoonlijk ook goed in hun vel zitten, wat haast een must is om het beste uit de mens en het team te halen. Dat is pas macht, maar dan in de positieve zin van het woord.

Helaas zijn er meer leiders, directie- en managementteams waar dit nog niet het geval is en dat maakt dat er voor mensen zoals die van Janus Kizuna wel weer genoeg te doen is.

 

Helma van Wanrooij en Eelkje Oldenburger zijn eigenaar van Janus Kizuna. Zij herstructureren bedrijven (advies en interim) en bieden persoonlijke begeleiding aan leiders. Capabiliteit en vertrouwen zijn de kernwaarden. Gecertificeerd DNA Wealth Mentor. Ook op twitter.com/januskizuna