GRONINGEN - Het kort geding tussen bierbrouwer Heineken en Groningse horeca-exploitant Plassania, de onderneming van wijlen Sjoerd Kooistra, dat woensdag in Groningen zou plaatsvinden, is niet doorgegaan.

Dat liet een woordvoerder van Heineken woensdag weten. Heineken en Plassania, dat het kort geding aanspande, hadden een verschil van mening over een huurachterstand van 5,2 miljoen euro.

Plassania had surseance van betaling aangevraagd en de rechtbank heeft Seerp Gratama aangesteld als bewindvoerder. Heineken zal samen met hem en de voormalige pachters van de overleden horecamagnaat Sjoerd Kooistra om tafel gaan om tot een oplossing te komen.

Heineken

Zolang die er niet is, zal Heineken niet overgaan tot ontruiming van de Groningse horecabedrijven, aldus een woordvoerder van de brouwer. Naast Heineken is ook onder andere de Belgische brouwer InBev schuldeiser.

Plassania b.v. beheert horecapanden van de onlangs overleden Kooistra. Voor de exploitatie van de panden hadden Kooistra en Heineken de constructie gekozen dat Heineken horecazaken huurde van Plassania en die vervolgens onderverhuurde aan pachters. Over die constructie is onduidelijkheid ontstaan.