AMSTERDAM - De populariteit van een zomerstage is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dat meldt IBM woensdag naar aanleiding van het afsluiten van een werkervaringsproject.

'’De interesse voor de zomerstages is de afgelopen jaren sterk toegenomen’’, zegt Pierre de Wit, projectleider bij IBM. “Het lijkt steeds belangrijker voor studenten om de zomervakantie in te zetten voor hun carrière. “

De afgelopen week presenteerden deelnemers aan het ’Extreme Blue project’ van IBM hun oplossingen voor strategische problemen aan de raden van bestuur van diverse belangrijke IBM-klanten.

Succes

Vorig jaar boekte IBM samen met de studenten groot succes met hun oplossing voor het betalingsprobleem bij een grote bank. Dit idee wordt op dit moment verder ontwikkeld en zal binnenkort aan de klanten worden gepresenteerd. Ook dit jaar zijn er enkele levensvatbare oplossingen bedacht door de deelnemers.

“In veel gevallen kiest het bedrijf ervoor om met het idee aan de slag te gaan. Als de directie van een grote klant met zo’n idee aan de slag wil, is dat ook voor IBM een groot succes,” aldus de Wit.

Talent

Het project biedt zowel een bedrijf als de groep studenten veel voordelen. Met een werkgelegenheidsproject kan een bedrijf nieuwe getalenteerde werknemers ontdekkenen haalt met de innovatieve ideeën nieuwe opdrachten binnen. Voor de studenten is het een goede mogelijkheid hun cv uit te breiden.

Of de populariteit van het IBM-project, dat wereldwijd wordt uitgevoerd, toeneemt door de economische crisis en de krapte op de arbeidsmarkt is bij IBM niet bekend.