AMSTERDAM - Chevrolet wil zich gaan opwerken in het B-segment. Daarvoor wordt een geheel nieuwe Aveo gepresenteerd. Hij staat als wereldprimeur op de Autosalon van Parijs.

Het belooft druk te worden op de Chevrolet-stand in Parijs. Naast de Orlando en de Cruze hatchback concept car, staat er ook de productieversie van de nieuwe Aveo. Het uiterlijk is geen verrassing meer. Dat is al verklapt met de Aveo RS concept, die vanaf het begin van dit jaar op verschillende shows heeft gestaan.

De uiteindelijke specificaties van de Aveo worden per land nog nader bepaald, maar er wordt alvast gemeld dat elektronische stuurbekrachtiging, een stabiliteitscontrolesysteem en cruise control tot de standaarduitrusting behoren. Binnenin is de vormgeving van het dashboard geïnspireerd op het instrumentenpaneel van een motorfiets. Ook is er een audiosysteem met USB-, Aux- en Bluetooth-functie.


Motor

Het motorenaanbod bestaat uit twee 1,2-liter benzineversies met 70 en 86 pk. Verder is er een 1,4-liter met 100 pk en een 1,6-liter met 115 pk. Ook zijn er 1,3-liter diesels met 75 en 95 pk die zijn gekoppeld aan een start/stop-systeem. Prestaties en uitstootgegevens meldt Chevrolet nog niet. Ook wanneer het model precies op de markt komt, wordt nog niet gezegd.