OSS - Een werkgroep die onderzoek doet naar de haalbaarheid van een life science en businesspark in Oss, heeft dinsdag een website geopend waar mensen plannen en ideeën kunnen indienen.

Alle levensvatbare voorstellen worden verwerkt in een businessplan om hoogwaardige werkgelegenheid en kennis voor de Brabantse regio te behouden.

Dat heeft een woordvoerster van de werkgroep dinsdag laten weten.

Verplaatsing

Eerder deze zomer besloot de Amerikaanse farmaciegigant Merck, die in Europa onder de naam MSD opereert, de onderzoeksafdeling in Nederland naar de Verenigde Staten te verplaatsen.

Daardoor dreigen 2175 veelal hoogopgeleide medewerkers van het voormalige Organon op straat te belanden. De sluiting van de Nederlandse vestigingen in Oss en Schaijk werd vorige week door Merck uitgesteld. De betrokken partijen krijgen nu tot 31 december de tijd om alternatieve werkgelegenheid te zoeken voor de regio.

Centrale plaats

De werkgroep, waarin de overheid en bedrijven zijn vertegenwoordigd, probeert met de website alle ideeën op een centrale plek bijeen te brengen.

Startende ondernemers mogen tot 5 oktober voorstellen indienen. Zij kunnen rekenen op steun van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Het businessplan moet in december van dit jaar gereed zijn.