HONGKONG - Kledingconcern Esprit heeft in zijn afgelopen gebroken boekjaar zowel de omzet als de nettowinst zien dalen. De groep behaalde tot 30 juni een nettowinst van 4,2 miljard HK dollar (420 miljoen euro), vergeleken met 470 miljoen euro een jaar eerder.

Esprit maakte de jaarresultaten donderdag bekend.

De omzet van de modeketen daalde licht van 3,44 miljard euro tot 3,37 miljard euro. Het bedrijfsresultaat steeg wel van 1,79 miljard euro naar 1,84 miljard euro.

Ondanks de moeilijke macro-economische omstandigheden behaalde de groep ruim 9 procent omzetgroei in de winkels en een verbetering van de brutowinstmarge met 2,6 procentpunten tot 54,7 procent, aldus financieel directeur Fook Aun Chew in een toelichting.

Omzet

Het bedrijf richt zich voor de toekomst vooral op een verdubbeling van de omzet in China in vijf jaar tijd en een uitbreiding van het aantal verkooppunten in 169 steden naar meer dan 400 steden.

''Wanneer we vooruitkijken, zien we dat de economische omstandigheden weliswaar lijken te verbeteren, maar de weg naar volledig herstel van het consumentenvertrouwen is nog lang en de wereldeconomie blijft kwetsbaar'', aldus topman Ronald van der Vis.