EMMEN - De financiële problemen voor Dierenpark Emmen zijn verder toegenomen. Het park boekte over 2009 een verlies van 2,4 miljoen euro. Dat valt 1 miljoen euro hoger uit dan het verlies in 2008. Ook is er een negatief eigen vermogen.

Dat blijkt uit de jaarrekening over vorig jaar. Het slechte resultaat is te wijten aan onder meer het teruglopende aantal bezoekers.

In het topjaar 1993 telde het Dierenpark 1,7 miljoen bezoekers, vorig jaar passeerden 1,1 miljoen mensen de kassa. De gemeente Emmen beloofde eerder dit jaar de belangrijkste attractie van Drenthe financieel te hulp te schieten totdat de geplande verhuizing rond is.

Uitbreiding

De dierentuin, die nu in het centrum is gevestigd, wil verhuizen omdat uitbreiding op de huidige locatie niet meer mogelijk is. Aan de rand van het centrum moet daarom een nieuw modern park komen.

Ondanks het geldgebrek wordt gezocht naar een nieuwe publiekstrekker voor de Emmer dierentuin. Zonder vernieuwing gaat het bezoekersaantal verder omlaag en het tekort omhoog, aldus het dierenpark.

Bezoekers

De Nederlandse Vereniging van Dierentuinen zegt dat er nog geen goed beeld over de bezoekersaantallen van dit jaar is te geven.

Een woordvoerster zegt dat het weer tot nu toe nogal wisselvallig is geweest. ''Maar we hebben nog geen signalen dat er veel minder bezoekers zijn geweest. Het was een koud voorjaar, een hete maand juli en een natte augustus. Mensen laten hun dierentuinbezoek nu eenmaal erg afhangen van het weer.''