AMSTERDAM - De voorgenomen sluiting van Organon in Oss en Schaijk wordt uitgesteld tot 31 december. Dat meldt de Amerikaanse moedermaatschappij MSD.

De partijen hebben besloten om de alternatieven voor de activiteiten opnieuw te evalueren en voorstellen te onderzoeken op het gebied van onder meer werkgelegenheid, kennis en toekomstperspectieven.

''Indien er op uiterlijk 31 december 2010 geen oplossing, acceptabel voor alle partijen, is bereikt, zullen de partijen terugkeren naar hun oorspronkelijke juridische en feitelijke posities'', aldus MSD.

MSD is ontstaan uit een fusie van de farmaciegiganten Merck en Schering-Plough.

Banenverlies

In juli maakte het farmaceutische bedrijf bekend dat bij het voormalige Organon in Oss 2175 van de 4500 werknemers hun baan zouden verliezen in het kader van een wereldwijde herstructurering.

Oss is een van de acht zogeheten Research & Development-locaties van MSD wereldwijd die voor eind 2012 zouden moeten sluiten. Ook de activiteiten in Schaijk en bij Nobilon in Boxmeer zouden worden stopgezet.

Protest

Daarop ontstond een storm van protest. De rechtszaak van de ondernemingsraad (or) van Organon, die zich buitenspel voelde staan bij het door moederbedrijf MSD aangekondigde massaontslag, zou donderdag plaatsvinden, maar wordt nu opgeschort tot januari 2011.

De or zou de Ondernemingskamer vragen het besluit van het massaontslag terug te draaien. Ook wilde de or dat alle activiteiten worden opgeschort om delen van de onderneming af te stoten, bezittingen te verkopen of werkzaamheden te verplaatsen.