LUXEMBURG - De inflatie in de eurozone is in augustus gedaald tot 1,6 procent. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat dinsdag op basis van een eerste raming.

In juli lag het prijspeil in de zestien landen waar met de euro wordt betaald gemiddeld 1,7 procent hoger dan een jaar eerder. De lichte daling in augustus voldeed aan de verwachtingen van analisten.

Werkloosheid

Eurostat maakte verder bekend dat het percentage werklozen van de beroepsbevolking in de eurozone in juli is blijven steken op het niveau van juni, ondanks een lichte daling van het aantal werklozen.

Het werkloosheidspercentage bleef, zoals door analisten werd verwacht, 10 procent. Het aantal werklozen in de zestien landen die de euro gebruiken, daalde naar schatting met achtduizend ten opzichte van juni.

Eurostat raamt het aantal werklozen in de eurozone per eind juli op ruim 15,8 miljoen.

De werkloosheid ligt daarmee een stuk hoger dan in juli vorig jaar. Toen zaten ruim 15,1 miljoen mensen zonder werk. Dat komt neer op 9,6 procent van de beroepsbevolking. Nederland kende met 4,4 procent een van de laagste werkloosheidspercentages. Alleen Oostenrijk deed het beter met 3,8 procent.