AMSTERDAM - Cisco Systems zou een bod voorbereiden om Skype over te nemen. De overname moet gebeuren voordat Skype naar de beurs gaat.

Dit bod zou op een opvallend moment komen, aangezien Skype druk bezig is met een beursgang. Cisco zou Skype volledig willen overnemen nog vóór de beursgang, meldt TechCrunch. De it-nieuwssite haalt daarbij een enkele bron aan.

Bij het voorbereiden van zijn beursgang mikt Skype op een waardering van zeker 5 miljard dollar. Om in aanmerking te komen voor een overname zal Cisco dit bedrag dus ook minimaal op tafel moeten leggen.

Google

Ook Google zou geïnteresseerd zijn in Skype maar afgezien hebben van een bod omdat de zoekgigant bang is voor een antitrustzaak.

Google startte zelf vorige week woensdag met de vergelijkbare dienst, Gmail Calls. Hiermee kunnen gebruikers niet alleen gratis naar elkaar bellen via internet, maar ook gratis naar vaste en mobiele telefoons binnen de VS en Canada.

Skype

Skype heeft momenteel 560 miljoen gebruikers, waarvan ruim 125 actief is. In de eerste helft van 2010 was de omzet van Skype 406 miljoen dollar en de winst 13,2 miljoen. Slechts 6procent van de gebruikers van Skype betaalt voor een dienst.

TechCrunch geeft aan dat de betrokken bedrijven niet willen reageren op de geruchten.