AMSTERDAM - De toezichthouder op de financíële markten AFM waarschuwt beleggers niet in zee te gaan met Tortola Capital en Iberia Securities.

Uit onderzoek van de toezichthouder blijkt dat deze beleggingsinstellingen vrijwel zeker zogeheten 'boiler rooms' zijn, frauduleuze organisaties die met agressieve verkoopmethodes beleggers proberen te interesseren voor waardeloze aandelen.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) maakte maandag bekend van diverse Nederlandse consumenten meldingen te hebben gekregen over Tortola Capital en Iberia Securities.

Aandelen

Beide instellingen hebben potentiële beleggers benaderd met het aanbod aandelen te kopen. Volgens de AFM werken deze instellingen echter zonder vergunning voor het verlenen van beleggingsdiensten.

De toezichthouder vermoedt dat Tortola Capital verbonden is met Iberia Securities of dat het zelfs dezelfde boiler room betreft.

De AFM adviseert consumenten die met bepaalde beleggingsinstellingen of personen zaken willen doen, vooraf op de website van de toezichthouder te controleren of deze een registratie hebben.