SINGAPORE -De Amerikaanse beleggingsgoeroe Jim Rogers heeft maandag harde kritiek geuit op Ben Bernanke. In een interview op businesszender CNBC zei hij dat de president van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Fed, helemaal niets van economie begrijpt.

Rogers stelde dat het beleid van de centrale bank om de rente laag te houden en daarmee de geldpersen te laten draaien, niet werkt om de economie aan de gang te krijgen.

Vorige week maakte Bernanke nog bekend dat de Fed klaarstaat om meer maatregelen te nemen, als dat nodig zou zijn. Daarmee hintte hij dat de Fed bereid is de geldkraan verder open te zetten als de economie verslechtert.

Geld drukken

''Bernanke heeft nog nooit ergens gelijk in gehad. Ik weet niet waarom jullie naar hem luisteren. Hij begrijpt helemaal niets van economie, niets van financiering, niets van valuta. Het enige waar hij iets van weet is het drukken van geld'', aldus Rogers.

Volgens hem zijn beleidsmakers in Europa wel op de goede weg door te kiezen voor bezuinigingen. ''Ik zou liever hebben dat de Europeanen de Fed runnen.''