TILBURG - De storm en de wateroverlast die de afgelopen dagen ons land teisterden, hebben voor minimaal 9 miljoen euro schade aangericht. Dit meldde schadeverzekeraar Interpolis maandag.

De grootste schadeverzekeraar van Nederland kreeg sinds donderdag 5100 schademeldingen van particulieren. De meldingen komen uit heel Nederland en belopen een bedrag van in totaal zeker 9 miljoen euro, aldus een woordvoerster.

De meldingen betreffen vooral ondergelopen kelders, platte daken die de waterafvoer niet aankonden en schade aan serres en dakkapellen.

Vanuit het midden- en kleinbedrijf en de land- en tuinbouw kreeg Interpolis nog eens zo'n duizend meldingen. Voor deze sector is de schade nog moeilijk in te schatten, aldus de woordvoerster.

''Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met een mislukte oogst.'' Schade-experts zullen dit moeten vaststellen.

Uitzonderlijk

Volgens de verzekeraar is het aandeel van de waterschade ''uitzonderlijk hoog''. Dat komt door de hevige regenval in korte tijd op donderdag en vrijdag. Het aandeel van de stormschade van zondag viel daarmee vergeleken mee, zei de woordvoerster.

De schade alleen aan opstallen als gevolg van de storm van zondag bedraagt 3 à 4 miljoen euro, volgens een schatting van het Verbond van Verzekeraars.

Het gaat hier om particuliere woningen en bedrijfsgebouwen. Andere schade is hierin niet meegerekend.