AMSTERDAM – Triodos Bank heeft haar winst in het eerste halfjaar van 2010 met 27 procent zien toenemen van 5,7 miljoen tot 7,2 miljoen euro. Het balanstotaal van de duurzame bank groeide met elf procent tot 3,3 miljard euro.

Triodos heeft er in de eerste zes maanden van het jaar ruim 18.000 klanten bij gekregen. In totaal telt de bank uit Zeist nu 260.000 klanten.

“Het feit dat veel mensen en ondernemingen nu besluiten over te stappen naar Triodos geeft aan dat de bank haar positie in de markt verder versterkt”, aldus bestuursvoorzitter Peter Blom.

Solvabiliteit

De solvabiliteitsratio, een graadmeter voor de financiële gezondheid van een bank, komt uit op 14,9 procent. Banken moeten minimaal een solvabiliteit van acht procent hebben.

De waarde van de beleggingsfondsen van Triodos is gestegen met zes procent. “De belangstelling om te beleggen in Triodos Groenfonds en Triodos Fair Share Fund is groot”, aldus de bank. De fondsen bieden fiscale voordelen.

Triodos Bank is opgericht in 1980. De bank financiert bedrijven, instellingen en projecten die een meerwaarde bieden op het gebied van cultuur of milieu.