AMSTERDAM - Dat er een double dip recessie aan zou komen is onwaarschijnlijk, aldus topman Gerrit Zalm van ABN Amro donderdag tijdens een toelichting op de halfjaarcijfers van de staatsbank.

De voormalige minister van Financiën houdt er wel rekening mee dat er een periode aanbreekt van lage economische groei.

De ontwikkelingen bij ABN Amro waren volgens Zalm positief te noemen in het afgelopen eerste halfjaar. Beter dan verwacht, aldus Zalm.

Privatisering

De privatisering van ABN Amro zal volgens Zalm ergens tussen 2013 en 2015 plaatsvinden. De staat nam in 2008 Fortis Nederland en ABN Amro Nederland over voor 16,8 miljard euro uit de boedel van Fortis en schoot de bankencombinatie vervolgens meerdere malen te hulp met miljardeninjecties.

De integratie van ABN Amro en Fortis Nederland, die eind 2012 zal zijn afgerond, kost de bank in de tweede helft van dit jaar 400 miljoen euro. Eerder dit jaar gaf ABN Amro aan dat de integratiekosten de komende drie jaar in totaal op 1,2 miljard euro zullen uitkomen.

Over de huidige cao-onderhandelingen is Zalm hoopvol gestemd. Hij verwacht voor het einde van het jaar een akkoord te hebben bereikt.