GOUDA - Ook het pensioenfonds van technisch dienstverlener Imtech is door De Nederlandsche Bank (DNB) geïnformeerd dat het mogelijk moet korten op de pensioenen.

Dat maakte het bedrijf uit Gouda woensdag bekend. Eerder op de dag kwam baggeraar Boskalis met een soortgelijke mededeling over het pensioenfonds van de overgenomen maritiem dienstverlener Smit.

Volgens Imtech was de dekkingsgraad bij Pensioenfonds Imtech op 30 juni 96,40 procent, een fractie onder de 96,75 procent die het had moeten zijn volgens het bij DNB ingediende herstelplan. Dat plan voorziet in een dekkingsgraad van 105 procent in 2013.

Oplosbaar

Eventuele maatregelen zijn volgens Mark Salomons, secretaris van Imtech, afhankelijk van het rekenwerk dat het pensioenfonds nu moet gaan doen. Hij stelt dat het probleem ''oplosbaar'' is, maar dat er nog geen plan is gemaakt om het tekort in te lopen.

''Alle opties staan open. We kunnen bijstorten, een lening verstrekken aan het fonds of een combinatie van een korting met indexatie''.

Korten

Volgens Salomons heeft DNB alleen aan de bel getrokken omdat in het herstelplan expliciet de mogelijkheid tot korten is opgenomen. Dat de dekkingsgraad fractioneel lager is uitgevallen dan beoogd, heeft volgens hem met name te maken met de lage rente op de peildatum 30 juni.

Daarnaast is de dekkingsgraad met 4,5 procentpunt gedrukt tot 99,4 procent doordat het pensioenfonds een extra reservering nam omdat de deelnemers steeds langer leven.

Imtech heeft in Nederland circa 7300 man in dienst, van wie ongeveer een kwart is aangesloten bij Pensioenfonds Imtech. De overige medewerkers nemen deel in het Pensioenfonds Metaal en Technische bedrijfstak (PMT).

Zie ook: dossier Pensioenen