HEERHUGOWAARD - De Coltex Retail Group trekt zich terug uit de jeansmarkt en gaat zich geheel toeleggen op damesmode. Het moederbedrijf van de modeketens Didi, Steps, Superstar en Forecast heeft de nieuwe strategie woensdag aangekondigd.

Het kledingconcern, met 370 filialen in Nederland en België, wil zich concentreren op de verdere ontwikkeling en groei van de damesmodeketens Didi, Steps en Superstar. De jeanswinkels van Forecast verdwijnen en zullen grotendeels opgaan in de damesmodezaken. De reorganisatie leidt niet tot gedwongen ontslagen. Bij de groep werken in totaal ruim 2300 mensen.

Coltex denkt de slagvaardigheid van het bedrijf te vergroten door ''alle aandacht, inspanningen en investeringen te concentreren'' op de damesmodewinkels.

Hoewel het aantal ketens teruggaat naar drie voorziet de retailgroep een toename van het aantal winkels, die kunnen profiteren van schaalvoordelen bij de inkoop. De verandering van de organisatie is naar verwachting in het voorjaar van 2011 afgerond.