AMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam heeft de televisiezender Het Gesprek surséance van betaling verleend. Het bestuur van Het Gesprek had dit aangevraagd, aldus bestuurslid Gert-Jan van 't Hag donderdag.

Het bestuur zag zich hiertoe gedwongen wegens ''tegenvallende inkomsten en het ontbreken van perspectief om de zender binnen afzienbare tijd uit de rode cijfers te krijgen'', aldus het bestuur.

Bewindvoerder Dick Sluis kon donderdag nog niet zeggen hoe het verder gaat en of de zender uit de lucht moet. ''We moeten nog een beslissing nemen. Het kan ook zijn dat de activiteiten worden voortgezet'', aldus de bewindvoerder. Ontslag voor de ongeveer twintig medewerkers is volgens hem nog niet aan de orde.

Tv-station

Het tv-station werd in oktober 2007 opgericht als de eerste zender wereldwijd die uitsluitend vraaggesprekken uitzendt. Initiatiefnemers waren Frits Barend, Ruud Hendriks en Derk Sauer. Begin 2009 trad Harry de Winter toe als aandeelhouder.

De zender laat 24 uur per dag vraaggesprekken zien via kanaal 25 en analoog dagelijks via de kabel van 14.00 tot 02.00 uur. Het tv-station trekt weinig kijkers. Veel mensen zouden Het Gesprek niet weten te vinden, waardoor er nauwelijks reclame-inkomsten zouden zijn.