AMSTERDAM - E-readerontwikkelaar Plastic Logic stopt met de zakelijke QUE ProReader. De reader werd afgelopen januari onthuld, maar door vertraging is het apparaat alweer achterhaald door de markt.

De zakelijke e-reader van Plastic Logic was speciaal ontworpen voor e-mail, het lezen van documenten, kranten en e-books. Het apparaat was uitgerust met het grootste touchscreen op de e-readermarkt en had een geheugen van 8 gigabyte.

Nog voordat het in januari gepresenteerde apparaat op de markt verschijnt wordt de stekker uit het project getrokken.

Markt

Volgens de fabrikant is de e-readermarkt zo radicaal veranderd dat er beter een nieuwe versie ontwikkeld kan worden dan de originele QUE ProReader op de markt te brengen.Het was de bedoeling om de ProReader in het begin van het jaar op de markt te brengen.

Wel wordt er gewerkt aan een nieuwe generatie van de ProReader met een nieuw design en nieuwe functies. Wanneer de nieuwe reader in de schappen moet liggen maakt het bedrijf niet bekend.

Worsteling

Er zijn meer e-readerfabrikanten die flink worstelen om het hoofd boven water te houden.

De Nederlandse fabrikant iRex ging in juni failliet. De introductie van de reader van iRex in Amerika, de DR800SG, werd flink vertraagd , was te prijzig en kwam te laat om te concurreren met de Kindle. iRex maakte later een doorstart en verkoopt nu licenties op de ontwikkelde e-readertechnieken.