TOKIO - Computerconcern Apple in Japan heeft aangeboden om versies van de iPod Nano die defect zijn vanwege oververhitting, te vervangen. Dat heeft Apple woensdag bekendgemaakt.

Volgens het concern is er ''in zeldzame gevallen'' sprake van oververhitting van de batterij van de iPod Nano. Het gaat om de eerste versies van de muziekspeler, die zijn verkocht tussen september 2005 en december 2006. In totaal gingen er in die periode 1,8 miljoen iPod Nano's over de toonbank.

Apple heeft klanten in Japan aangeboden defecte iPod Nano's te vervangen. Gebruikers die bezorgd zijn, kunnen een nieuwe batterij krijgen. Apple heeft de informatie inmiddels op de Japanse website gezet.

Brandwonden

Het Japanse ministerie van Economie, Handel en Industrie kreeg 27 klachten over de oververhitte muziekspeler van Apple. In zes gevallen vloog het apparaat in brand. Vier mensen liepen daardoor lichte brandwonden op.

Het ministerie is inmiddels op de hoogte van de verklaring van Apple, maar wil nog niet reageren. ''We wachten eerst op een officieel verslag van Apple'', zei een woordvoerder.

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met producten van Apple. Het concern kreeg eerder dit jaar klachten over de signaalontvangst van de iPhone 4.