SAN FRANCISCO - De vrijdag onverwachts opgestapte topman van Hewlett-Packard, Mark Hurd, heeft een schikking getroffen met de vrouw die hem beschuldigde van seksuele intimidatie. Dat melden diverse media, waaronder persbureau Reuters, zondag op basis van anonieme bronnen.

De vrouw, van wie de identiteit niet bekend is gemaakt, deed tussen 2007 en 2009 marketingwerk voor HP. Volgens het bedrijf zijn er geen bewijzen gevonden voor seksuele intimidatie, maar zou Hurd gesjoemeld hebben met declaraties om een intieme persoonlijke relatie met de werkneemster te verhullen. De vrouw ontkende via haar advocaat een seksuele relatie met Hurd te hebben gehad.

Een anonieme bron heeft tegenover diverse media verklaard dat er als onderdeel van de schikking een niet nader genoemd geldbedrag is betaald. Een andere bron verklaarde dat HP niets betaald heeft, maar dat Hurd zelf heeft geschikt.

Directeur

Hp heeft financieel directeur Cathie Lesjak aangesteld als interim-ceo, tot er een nieuwe bestuursvoorzitter is gevonden.