AMSTERDAM - General Motors heeft 5 miljoen dollar geïnvesteerd in het Amerikaanse Bright Automotive. De kapitaalinjectie moet de groene autoproducent verder helpen met de bouw van een plug-in hybride bedrijfsbus.

De investering geeft GM een minderheidsaandeel in het bedrijf. De Amerikaanse autoproducent hoopt hiermee meer investeerders aan te trekken. Daarnaast krijgt GM invloed op de technische productie van het hybride model. Zo de Bright Idea onder andere gebruik maken van een door GM geproduceerde motor.

VS

Bright Automotive wil zich vestigen in de Verenigde Staten, waar het een fabriek wil bouwen die jaarlijks 50.000 voertuigen kan produceren.

De productie van de Bright Idea heeft twee jaar stil gelegen door het gebrek aan financiële middelen. Munger verwacht dat de eerste exemplaren in 2014 verkrijgbaar zullen zijn in de VS, om zich daarna te richten op de Europese markt. “Deze auto biedt de commerciële sector een mogelijkheid voor groener, efficiënter en goedkoper rijden”, aldus Reuben Munger, CEO van Bright Automotive.

Investering

Bright Automotive is het eerste bedrijf dat kapitaal ontvangt van het nieuwe General Motors Ventures LLC.