AMSTERDAM - La Perla Living, het bedrijf van projectontwikkelaar Geert Duizendstraal, staat op omvallen. Dat meldt de Telegraaf woensdag. Geschat wordt dat honderden vermogende Nederlanders vrezen voor hun investering, gezamenlijk zo'n 100 miljoen euro.

De rechtbank heeft het lopend uitstel van betaling voor zowel Nacar Holding, als dochteronderming La Perla Living, verlengd met achttien maanden. Dat betekent nog maximaal anderhalf jaar onzekerheid voor de investeerders of het bedrijf failliet gaat.

Duizendstraal heeft in januari surseance van betaling aangevraagd, volgens eigen zeggen om lucht te creëren voor het beursgenoteerde La Perla World.

Duizendstraal begon 2010 met een schuld van 100 miljoen euro. Persoonlijk faillissement is ook niet uitgesloten, aangezien Duizendstraal ook privé heeft meegetekend bij een aantal projecten. Zo meldt Quote in januari.

Duizendstraal

In 1995 is Duizendstraal gestart met het aanbieden van luxe vakantiehuizen. Vier jaar later staat hij in de lijst van 500 rijkste Nederlanders van Quote. In 2008 brengt hij La Perla naar de beurs door de beursnotering van het Franse Mandarine over te nemen.

Vanaf eind 2008 raakt het bedrijf in de problemen en slaan de winsten om in een verlies. Een jaar later kan Duizendstraal niet meer aan de rentevergoedingen aan zijn beleggers voldoen.

Een groot deel van zijn investeerders is afkomstig uit zijn eigen vrienden- en kennissenkring.