BAARN - Hoewel het WK voetbal voorbij is en de zomer dat ook even lijkt te zijn, boekten de afgelopen weken toch weer minder mensen een zomervakantie dan vorig jaar.

Uit cijfers van de ANVR op basis van de GfK Travelscan blijkt dat tot en met de op een na laatste week van juli 2,4 procent minder mensen een vakantie boekten. De omzet lag 1 procent lager dan in de vergelijkbare periode vorig jaar.

De eerste drie weken van juli waren ronduit slecht te noemen. In de tweede week van juli, toen het WK nog in volle gang was, boekten maar liefst 15 procent minder mensen een reis. Maar ook de week na het WK bleef een run op lastminutereizen uit met een min van 9 procent. Pas de week daarna kwam herstel met een plus van 9 procent.

Vliegen

Van de mensen die een vakantie geboekt hebben, koos 62 procent voor een vliegreis. Dat is 1 procent minder dan vorig jaar. Het percentage mensen dat er met eigen vervoer op uit ging, bleef gelijk op 29.

De overige 9 procent van de vakantiegangers ging met de bus (min 14 procent), met de trein (min 4 procent) of pakten een cruise.