UTRECHT - De Nederlandse modeketen WE gaat sterk uitbreiden in China.

Het concern wil de komende vijf jaar in het Aziatische land tweehonderd modewinkels openen. De eerste winkels zullen naar verwachting rond de jaarwisseling in Peking en Sjanghai de deuren openen. WE heeft dit maandag bekendgemaakt.

WE wil met de uitbreiding een verdubbeling van de omzet realiseren. De collecties dames- en herenkleding worden in 2011 ook via internet aangeboden. De Nederlandse modeketen gaat in China samenwerken met Uniquepai. Deze partner heeft volgen WE veel kennis van mode en de Chinese markt.

Kansen

WE ziet veel kansen in China door de snelle opkomst en groei van de middenklasse in dit land. Andere modeketens als H&M, Zara en Esprit gingen om die reden al eerder naar China. ''De Chinese consument wordt bovendien steeds individueler en zelfbewuster, wat perfect past bij ons credo Create Your Own Style'', aldus WE-topman Wouter Kolk.

WE heeft momenteel 230 winkels in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland. In de herfst opent de modeketen ook twee eigen winkels in Wenen. Bij het concern werken ongeveer drieduizend mensen.