ROTTERDAM - De Nederlandsche Bank (DNB) heeft terecht besloten dat spaarders die bij de DSB Bank een achtergestelde depositorekening hadden, zich niet kunnen beroepen op het garantiestelsel.

Dat heeft de rechtbank in Rotterdam donderdag bepaald in een rechtszaak die was aangespannen door enkele gedupeerde spaarders met zo'n rekening.

Volgens het garantiestelsel hebben gedupeerde spaarders van de omgevallen bank recht op een vergoeding tot 100.000 euro van hun spaargelden. Houders van een achtergestelde depositorekening krijgen een hogere rente dan mensen met een gewone spaarregeling, maar lopen ook meer risico wanneer een bank omvalt.

Hoger beroep

De Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SMCO) die de gedupeerden steunt, bestudeert het vonnis nog en sluit niet uit dat zij hoger beroep aantekent.

DSB had ruim vierduizend klanten met een achtergesteld deposito. Samen hadden zij ongeveer 110 miljoen euro bij de bank uitstaan.

Hun relaas werd door Vereniging DSBdeposito's opgetekend, en vormt een krachtige waarschuwing voor mensen die van plan zijn in een risicovol financieel product te stappen.