VEGHEL - Jumbo Supermarkten heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een omzet behaald van 904 miljoen euro, 10 procent meer dan in dezelfde periode in 2009.

Dat is vooral te danken aan de 22 nieuwe winkels die na de overname vorig jaar van Super de Boer zijn omgebouwd tot Jumbo. De autonome omzetgroei van de Jumbo's bedroeg in het eerste halfjaar 1,2 procent.

De omzet van de nog circa 250 resterende Super de Boers bedroeg in het eerste halfjaar 1.032 miljoen euro. Dat is 7 procent minder dan in 2009. Die daling komt vrijwel volledig voor rekening van de geplande afbouw van het aantal winkels.

Super

Jumbo nam vorig jaar de ongeveer driehonderd vestigingen van Super de Boer over. Een deel daarvan verkoopt het concern weer door. Uiteindelijk worden er 175 omgebouwd tot Jumbo, aldus een woordvoerster.

Het gezamenlijke bedrijfsresultaat voor afschrijvingen bedroeg in de eerste zes maanden 70 miljoen euro.

Mensen

De integratie van de winkels ligt volgens Jumbo goed op koers. Directeur Frits van Eerd van Jumbo is tevreden over de resultaten. ''De overname van Super de Boer is een enorme operatie, die heel veel vraagt van onze mensen'', zei hij bij de presentatie van de cijfers.

Hij ziet de tweede helft van het jaar met vertrouwen tegemoet.