De Autosalon van Parijs komt steeds dichterbij, dus zo langzaam maar zeker begint ook het grote nieuws het internet op te druppelen. Eerder dan Peugeot zelf wilde, hierbij alvast beelden van de nieuwe 508.

Aangezien het gelekte informatie betreft, hebben wij nog geen gegevens voor u. We zien in ieder geval dat Peugeot tegelijkertijd de Sedan en de SW meeneemt naar Parijs. Geheel vanzelfsprekend is dat niet: regelmatig is het zo dat fabrikanten eerst de Sedan laten zien, en pas in een later stadium de stationwagon.

Qua motoriseringen ligt het in de lijn der verwachting dat de 508 een flinke stap vooruit is ten opzichte van de 407. Voor de liefhebbers van benzinemotoren verwachten we een line-up van VTi’s en THP-motoren. De komst van een nieuwe V6 lijkt vrij onwaarschijnlijk.

508 1

HDi

De dieselliefhebbers kunnen profiteren van de nieuwe e-HDi techniek, die momenteel in het gehele Peugeot-gamma debuteert. e-HDi’s profiteren van een tweede generatie start-/stopsysteem. Op termijn komt er ook een Hybrid4-diesel als vlaggenschip. Die laat echter nog wel even op zich wachten, want eerst debuteert die techniek op de 3008.

Peugeot toont de 508 in oktober aan het grote publiek op de Autosalon van Parijs. Rond de jaarwisseling verwachten we de belangrijke nieuwe Peugeot bij de dealers.

508 2