DOKKUM - Na de verloren WK-finale heeft de Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) 2500 kampioensvlaggen over. Het bedrijf nodigt mensen via zijn website uit om tips te sturen wat ze moeten doen met de voorraad.

DVC verkocht in de aanloop naar de eindstrijd ruim tienduizend vlaggen. Vanwege de overweldigende belangstelling, vooral na het bereiken van de halve finale, verhoogde DVC afgelopen weekeinde de productie van de kampioensvlag naar 15.000 stuks.

''We hoopten dat Oranje zou winnen'', zo laat DVC weten. ''We wilden voorkomen dat we dan geen vlaggen zouden hebben. Daarmee namen we een risico. Het was alles of niets.''

2010

Omdat er '2010' op de vlaggen staat, kunnen ze niet nog een keer worden gebruikt. Overgebleven voorraden worden doorgaans gerecycled.

Maandagochtend besloot het bedrijf om eerst te kijken of er andere, creatieve oplossingen mogelijk zijn. ''Omdat we de afgelopen tijd veel positieve reacties hadden gekregen op de vlag, denken we dat mensen ook wel leuke ideeën zouden weten voor deze voorraad.'' Voor de liefhebber is de unieke vlag nog steeds te koop.