AMSTERDAM - Argos Oil sluit een beursgang op termijn niet uit. Dat zei directeur Peter Goedvolk donderdag in een gesprek met het ANP.

Concrete plannen zijn er echter nog niet bij de Rotterdamse oliemaatschappij. Argos Oil exploiteert in Nederland onder andere 30 bemande en 25 onbemande tankstations.

Het bedrijf bekijkt momenteel hoe het zijn groei op de energiemarkt financieel gestalte kan geven. Eén van de opties daarvoor is te zijner tijd een gang naar Beursplein 5. Argos Oil behaalde in 2009 een omzet van 1,5 miljard euro, met 500 medewerkers. ''Dit jaar komt de omzet waarschijnlijk uit op 2 miljard euro'', aldus de topman.

Termijn

Goedvolk stelde dat het bedrijf een beursgang wellicht zou overwegen over twee tot drie jaar. ''Ik denk wel dat we binnen die periode de stap moeten maken'', zo gaf hij aan.

Argos Oil voerde in het verleden al gesprekken met Euronext Amsterdam over een notering. ''Als een notering het groeiscenario dat we nastreven, kan brengen, bestaat de kans dat we weer een keer verder gaan praten'', zei de directeur donderdag. ''Maar we moeten nog wat verder groeien voordat het echt interessant is om een notering te hebben. We zouden best een aandeel kunnen zijn dat goed bij beleggers zal liggen.''

Private equity

Argos Oil voert op dit moment wel gesprekken met meerdere Nederlandse en buitenlandse private equitypartijen en 'family offices', bedrijven die onder meer investeringen voor rijke families bestieren. Het bedrijf is van plan om 20 tot 30 procent van de aandelen uit handen te geven.

''We willen de gelden absoluut gebruiken voor verdere groei'', zo benadrukte Goedvolk. ''Deze partijen zien dat Argos Oil een bedrijf is met mogelijkheden tot meer.'' Hij denkt dat de gesprekken in de tweede helft van dit jaar of begin volgend jaar tot stappen zullen leiden.