HOLTEN - Duizenden mensen willen naar de finale van het WK voetbal in Zuid-Afrika. Maar de kans dat zij nu nog een kaartje en een vlucht weten te bemachtigen, is niet groot.

Dinsdagavond hadden zich bij reisorganisatie Kras al meer dan vijfduizend belangstellenden gemeld voor een reis naar Zuid-Afrika. Kras heeft inmiddels de inschrijving stopgezet, zei een woordvoerster woensdag.

Bij OAD kunnen mensen zich nog wel via internet aanmelden, maar ook daar is het aantal aanmeldingen gigantisch. Bij OAD hadden zich woensdagochtend al drieduizend mensen gemeld. ''Per seconde komt er iemand bij'', zegt Wim Gramsma van OAD.

OAD

De reisorganisatie houdt de mensen die zich inschrijven via een nieuwsbrief op de hoogte. ''De kans op een vlucht plus toegangskaart wordt kleiner naarmate zich meer mensen melden'', aldus Gramsma.

Hoeveel Oranjefans OAD gelukkig kan maken, hangt af van de vliegtuigcapaciteit en het aantal kaarten dat de wereldvoetbalorganisatie FIFA toewijst. ''We hopen 2000 mensen te kunnen helpen'', aldus Gramsma.

KLM

De KLM liet dinsdagavond al weten de komende dagen drie extra vluchten naar Zuid-Afrika te organiseren en via partner Air France wordt nog een extra vlucht vanuit Parijs ingezet.

De fan moet wel bereid zijn flink in de buidel te tasten. Kaarten voor de wedstrijd zijn schaars en duur, zegt Gramsma. ''Het goedkoopste kaartje kost 400 euro, het duurste 1000. En dat zijn de officiële prijzen''. En daar komt de reis dan nog bij.

Wie op vakantie gaat, wil op zijn vakantieadres wel naar de finale kunnen kijken. ''Wij krijgen veel telefoontjes van mensen die willen weten hoe het op hun vakantiebestemming is geregeld'', aldus Kras.