Twitter probeert zijn dienst te gebruiken voor e-commerce doeleinden. Via het @EarlyBird account worden aanbiedingen van bedrijven verspreid.

Naast aanbiedingen worden er 'sneak peaks en evenementen' aangekondigd via @EarlyBird. Gebruikers van Twitter die het account volgen zien de aanbiedingen als normale twitterberichten langskomen in hun tijdslijn.

Twitter sluit deals met bedrijven om geld te verdienen aan de dienst. Dat kan via betaalde twitterberichten maar ook via een systeem waar de adverteerder Twitter betaalt voor de geleverde traffic.

Insturen

Twitter nodigt gebruikers van EarlyBird uit om bedrijven, diensten en evenementen aan te dragen waarvan ze graag op de hoogte gehouden worden. Het is alleen niet de bedoeling om aanbiedingen die online gevonden worden in te sturen naar het account.

Het is de bedoeling om de dienst te starten met grote merken. Later wordt overwogen of het interessant is om op lokaler niveau dergelijke aanbiedingen te verspreiden. Op moment van schrijven heeft @EarlyBird bijna 10.000 volgers.