AMSTERDAM – Het is onbekend of verzekerden bij autoverzekeraar Ineas schade vergoed krijgen, die onder beperkt of volledig casco vallen. Ook moeten verzekerden eventuele schade zelf voorschieten. Zo meldt Ineas op zijn website.

Donderdag 24 juni heeft de rechtbank op verzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) een noodregeling uitgesproken. Sindsdien verkeerden verzekerden in onzekerheid.

Maandag werd duidelijk dat Ineas-klanten premie moeten blijven betalen, ondanks dat het niet duidelijk is of cascoschade vergoed wordt. Schades worden betaald zolang er voldoende geld aanwezig is, maar daar is geen duidelijkheid over.

Het waarborgfonds staat garant als Ineas niet in staat is de schade te vergoeden als die onder de wettelijke aansprakelijkheid (WA) valt.

Tweede verzekering

Verzekerden die geen risico willen lopen, wordt aangeraden een tweede autoverzekering af te sluiten. Meerdere verzekeraars hebben de bedenktijd voor Ineas klanten verhoogd naar een maand. Dat betekent dat de polis de eerste maand kosteloos geannuleerd kan worden als er geen sprake was van schade.

Ineas was de eerste internetverzekeraar van Nederland. Het bedrijf heeft in Europa ongeveer 93.000 polissen verstrekt, waarvan 10 procent in Nederland.