NEW YORK - Amerikaanse werkgevers hebben in juni het ontslag aangekondigd van 39.358 werknemers. Dat is een stijging met 1,4 procent in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het detacheringsbureau Challenger, Gray & Christmas donderdag bekend.

Het aantal aangekondigde ontslagen in de Verenigde Staten blijft daarmee in de buurt van het laagste niveau in vier jaar dat in april werd bereikt. Toen kregen 38.326 werknemers hun ontslag te horen. In vergelijking met een jaar eerder nam het aantal geplande ontslagen met 47 procent af. In juni 2009 werd nog ruim 74.000 Amerikaanse werknemers de wacht aangezegd.

Over de eerste zes maanden van dit jaar maakten werkgevers in de VS het ontslag bekend van 297.677 werknemers. Dat is 67 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar en het laagste aantal in een halfjaar sinds 2000.

Volgens Challenger, Gray & Christmas geeft het sterk gedaalde aantal aangekondigde ontslagen over de eerste zes maanden van 2010 aan dat werkgevers in de VS geen nieuwe recessie verwachten.